Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ule

Opis przygotowania

Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), utrzeć na pulchną masę.

Orzechy, cukier i białko zagnieść i uformować ule. W środku zrobić palcem dołek, nałożyć nadzienie i zakleić kółeczkami powykrawanymi z wafla.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 175
Ewa gotuje - odc. nr 175

W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...

 

Podobne przepisy

Babeczki z kremem czekoladowym

Miękkie masło i cukier puder utrzeć w misce...

Tarta dwukolorowa z truskawkami

Mąkę przesiać na stolnicę – wraz z sodą oczyszczoną...

Tiramisu

Bez mascarpone i Amaretto, za to z wiejską śmietaną i żubrówką...

Tarta z kremem różanym

Z truskawkami pod glazurą;-)

Wróć do listy przepisów