/ Przepisy / Ule

Opis przygotowania

Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), utrzeć na pulchną masę.

Orzechy, cukier i białko zagnieść i uformować ule. W środku zrobić palcem dołek, nałożyć nadzienie i zakleić kółeczkami powykrawanymi z wafla.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 175
Ewa gotuje - odc. nr 175

W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...

 

Podobne przepisy

Makowiec z jabłkami

Receptura z domu rodzinnego!

Tarta z dynią

Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...

Ciasto "styropian"

Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać mąkę z proszkiem, cukrem ...

Placek razowy z rabarbarem

Do mąki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...

Wróć do listy przepisów