
Jajka rozkłóić z mlekiem, przyprawić solą (w wersji wytrawnej można dodać pieprz). Pieczywo zanurzyć w masie jajecznej, usmażyć na maśle - z dwóch stron.
Serwować z dodatkami - wedle uznania, np. z serem żółtym i ketchupem, powidłami lub dżemem morelowym.
Aby uatrakcyjnić potrawę można nadać tostom różne kształty, przykładowo wycinając z pieczywa krążki za pomocą pierścienia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przepisy na Dzień Matki - wyśmienite tosty francuskie na śniadanie do łóżka,...
Pieczywo na domówkę!
Pieczarki umyć (nie obierać ze skórki), małe zostawić w całości, większe przekroić na ...
Drożdże wymieszać z łyżką ciepłego mleka, szczyptą cukru, solą i łyżeczką mąki. Gdy p ...
Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na noc. Namoczone grzyby wyłowić i włożyć do kaszy. ...