Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musującym, udekorować świeżą miętą.
Uwaga! Do przygotowania sorbetu z mrożonych owoców potrzebny jest mikser o bardzo ostrym nożu. Jeśli nie mamy takiego urządzenia, truskawki trzeba lekko rozmrozić, zmiksować w blenderze, włożyć do zamrażarki na kilka godzin i mieszać od czasu do czasu - aż do powstania odpowiedniej, przypominającej kryształki, konsystencji.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Motywem przewodnim tego programu będzie Święto Zakochanych - Ewa Wachowicz...
Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...
Z myślą o zbliżających się świętach...
Na miodzie!