Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriyaki, wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki.
Jajko roztrzepać widelcem, dodać sproszkowane chili, wymieszać. Kawałki zamarynowanej ryby obtoczyć w pikantnym jajku i ziarnie sezamu. Usmażyć w oleju na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z okazji Mikołajek Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w panierce sezamowej -...
Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...
Klasyczny eintopf, który przypadnie do gustu miłośnikom ostrych potraw.
Makaron... warzywny!
Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek...