Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.
Zrobić krem. Masło dobrze utrzeć z cukrem pudrem. Dodać wiórki kokosowe i spirytus.
Masę cienko rozwałkować na folii. Na masie rozłożyć krem i zwinąć roladę. Schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem, rolada kokosowa” W...
W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...
Śliwki przekroić na pół i pozbawić pestek. Miękkie masło utrzeć ze szklanką cukru. Gd ...
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...
Jajka wybić do miski i zmiksować z cukrem na białą, puszystą masę...