
Ser feta pokruszyć do miski, cebulę drobniutko pokroić i dodać do sera. Czosnek przecisnąć przez praskę wprost do miski. Liście mięty posiekać i dorzucić do farszu. Dodać oliwę i doprawić świeżo zmielonym pieprzem (feta jest serem dość słonym, więc można pominąć sól). Dokładnie wymieszać.
Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół i delikatnie usunąć gniazda nasienne - tak, by nie popsuć paprykowych „miseczek". Tak przygotowaną paprykę posmarować po zewnętrznej stronie oliwą i napełnić farszem z sera feta. Przenieść na tackę do grillowania (wcześniej posmarować ją oliwą) i umieścić na ruszcie. Grillować przez około 20 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...
Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno - jako wędlina.
Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Dolać mleko i gotować do uzyskania gładkiego so ...
Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek. Przesmażyć. Zalać połową ...
Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...