Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Makaron z grzybami i suszonymi pomidorami

Opis przygotowania

Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne leśne grzyby - w sezonie świeże, poza sezonem mrożone. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, dodać masło, roztopić.

Wrzucić grzyby, następnie suszone pomidory. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażyć.

Dolać ocet balsamiczny i miód, przyprawić świeżą bazylią (jeśli używamy bazylii suszonej, należy dodać ją wcześniej - najlepiej razem z pomidorami).

Makaron ugotować al dente - w osolonym wrzątku, z odrobiną oliwy. Odcedzić, przełożyć na patelnię, wymieszać.

Podawać oprószone tartym parmezanem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 78
Ewa gotuje - odc. nr 78

Gościem specjalnym tego programu będzie Tomasz Czopik – kierowca...

 

Podobne przepisy

Schab z jabłkiem

Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pie ...

Diabelskie polędwiczki

Miękkie masło utrzeć z sokiem z cytryny, sosem Worcester, zielonym pieprzem, czosnkie ...

Fettuccine z pancettą i pecorino

Makaron po rzymsku!

Roladki z karmazyna

Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko lekko zrumienić na ...

Wróć do listy przepisów