
Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować w osolonym wrzątku.
W drugim garnku podgrzać maślankę (nie gotować). Dodać mąkę rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Wlać do maślanki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Zagotować. Dodać odcedzone ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z kuchenki i dorzucić posiekany koperek.
Na talerzu dodać zezłoconą cebulę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Lato nie odpuszcza, więc w kolejnym odcinku „Ewa gotuje” -...
Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...
Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...
Nasza zupa narodowa!
W garnku podgrzać 1 1/2 l wody, wrzucić udko z kurczaka. Po 10 minutach dodać p ...