Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Scypa

Opis przygotowania

Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować w osolonym wrzątku.

W drugim garnku podgrzać maślankę (nie gotować). Dodać mąkę rozrobioną w odrobinie zimnej wody. Wlać do maślanki. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Zagotować. Dodać odcedzone ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z kuchenki i dorzucić posiekany koperek.

Na talerzu dodać zezłoconą cebulę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 548
Ewa gotuje - odc. nr 548

Lato nie odpuszcza, więc w kolejnym odcinku „Ewa gotuje” -...

 

Podobne przepisy

Zupa z suszu

Tradycyjny kompot - tyle, że na talerzu!

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Chłodnik z awokado

Na wywarze jarzynowym;-)

Orientalny krem z dyni

Dynię pokrój na kilka kawałków. Oczyść z pestek, lecz nie obieraj ze skóry. Przełóż d ...

Wróć do listy przepisów