Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z cebuli

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w półplasterki. Przełożyć do garnka z roztopionym masłem, przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem i na małym ogniu dusić przez kilkanaście minut. Po tym czasie dorzucić posiekany czosnek. Wymieszać i podsmażyć. Wlać wino. Lekko odparować. Wlać ciepły wywar. Gotować przez 10 minut.

Zupę zmiksować na gładki krem. W razie potrzeby rozrzedzić wywarem. Doprawić świeżo otartą gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

Podawać z grzankami i startym serem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 537
Ewa gotuje - odc. nr 537

Kolejny program zacznie potrawa znad Sekwany – Ewa ugotuje zupę cebulową....

 

Podobne przepisy

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Wróć do listy przepisów