Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krupnik gryczany

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dorzucić jarzyny starte na grubych oczkach. Podsmażyć. Pod koniec przecisnąć czosnek. Zalać wodą. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Dorzucić grzyby, przykryć i zagotować.

Wsypać kaszę. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Przyprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować aż ziemniaki zmiękną.

Zakwasić sokiem z cytryny. Podawać z drobno posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 536
Ewa gotuje - odc. nr 536

W tym odcinku Ewa zaprezentuje potrawy tradycyjnej kuchni polskiej. Zacznie...

 

Podobne przepisy

Detoks z pokrzywy

Orzeźwia i oczyszcza;-)

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Zupa z kaszą jaglaną

Na wywarze z indyka...

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Wróć do listy przepisów