
Mąkę przesiać do miski. Zrobić dołek, wkruszyć drożdże. Wlać wodę. Dodać cukier i odstawić.
Gdy drożdże zaczną pracować wsypać trochę czarnuszki, posolić i wymieszać łyżką. Dolać roztopione i przestudzone masło. Wyrobić rękoma. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość rozciągnąć je na blasze piekarnikowej (wyścielonej papierem do pieczenia i posypanej mąką). Posmarować śmietaną. Posypać drobno posiekanym czosnkiem. Ułożyć ugotowany bób, pokrojone szparagi (wcześniej można je zblanszować) i kawałki sera pleśniowego.
Piec przez 15 minut w temp. 230 st. C.
Posypać rukolą i skropić oliwą. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem widzów czeka niespodzianka – gościem programu będzie aktorka...
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem przeci ...
Kacze piersi umyć w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naciąć ...
Żółtka wybić do miski. Dodać olej arachidowy oraz jasny i ciemny sos sojowy...