Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Musztarda domowa

Opis przygotowania

Ocet jabłkowy wlać do garnka. Dodać wodę i podgrzać. Wsypać paprykę, pieprz ziołowy i kurkumę. Przyprawić pieprzem. Gdy się zagotuje wystudzić.

Posłodzić miodem. Wsypać gorczycę, posolić i odstawić na kilkanaście godzin.

Po tym czasie zmiksować na gładki krem. Wlać oliwę. Wymieszać. W razie potrzeby rozrzedzić wodą i dosłodzić miodem. Przełożyć do słoiczka. Wstawić do lodówki, żeby musztarda się przegryzła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 511
Ewa gotuje - odc. nr 511

Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...

 

Podobne przepisy

Pasta serowa z olejem i pestkami z dyni

Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...

Łosoś w trocinach wędzony

Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprósz ...

Brokuły z czosnkiem

Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...

Kasza gryczana

W garnku stopić łyżkę masła, wsypać szklankę kaszy gryczanej i przesmażyć. Zalać wodą ...

Wróć do listy przepisów