Pora pokroić na plasterki (trochę zostawić do dekoracji). Poddusić w garnku na maśle. Dodać musztardę. Wymieszać. Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dorzucić do garnka. Wsypać kukurydzę. Zalać rosołem i gotować, aż kartofle zmiękną.
Trochę zupy przełożyć do pojemnika i zmiksować blenderem. Wlać z powrotem do garnka. Zagotować. Zabielić zahartowaną śmietaną. Dodać ryby pokrojone na mniejsze kawałki. Przełożyć do zupy i gotować przez kilka minut. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Na talerzu udekorować natką pietruszki oraz drobno posiekanym porem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa sięgnie po potrawy kuchni irlandzkiej. W przygotowaniu pierwszego...
Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!
Wigilijna ryba nieco inaczej...
Z delikatnym purée;-)