Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pieczarki w cieście

Opis przygotowania

Przygotować sos. W miseczce połączyć jogurt z majonezem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane listki mięty. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić.

Zrobić ciasto. Jajka wybić do miski. Przyprawić papryką, oregano, solą i pieprzem. Wsypać mąkę i zmiksować. Do gładkiego ciasta zetrzeć parmezan (na drobnych oczkach) i wszystko dokładnie wymieszać.

Pieczarki umyć i osuszyć. Odciąć ogonki. Każdy kapelusz nabić na patyczek do szaszłyków. Zanurzyć w cieście i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć w mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu.

Odsączyć na ręcznikach papierowych. Podawać z sosem czosnkowym. Tak przygotowane pieczarki świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 497
Ewa gotuje - odc. nr 497

Choć jeszcze przed tygodniem Ewa była w Beskidach – pod Babią Górą,...

 

Podobne przepisy

Gałuszki

Do przesianej mąki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić. Łyżką for ...

Tatar z dorsza i awokado

Befsztyk tatarski z... ryby!

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Sałatka ziemniaczana

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...

Wróć do listy przepisów