W garnku rozgrzać masło i przesmażyć na nim pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli dodać posiekany czosnek. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili zalać ciepłym wywarem, przykryć i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować. Dodać ser żółty starty na małych oczkach. Wymieszać. Gdy ser się rozpuści zabielić zahartowaną śmietaną. Zagotować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i jeszcze raz zmiksować.
Podawać z grzankami (pieczywo natrzeć czosnkiem i posypać startym serem). Na talerzu udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Korzystając z pięknej, choć jesiennej, aury Ewa wybierze się na krótką...
Brokuły umyć, różyczki odciąć. Łodygi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wrzucić d ...
Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...
Dynię rozkroić, usunąć pestki. Odciąć kilogramowy kawałek, obrać ze skóry, pokroić w ...
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...