Warzywa obrać, dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przesmażyć na odrobinie oliwy lub masła. Wywar doprowadzić do wrzenia, wrzucić warzywa, domową mieszankę przypraw (lub kostkę rosołową) i gotować pod przykryciem do miękkości. Zmiksować lub przetrzeć przez sitko. Przyprawić solą i pieprzem. Na talerzu zabielić jogurtem naturalnym. Udekorować natką pietruszki i uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” inspirowany będzie kuchnią dawnej...
Orientalny rosół w wersji wege;-)
Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną wodą, dodać k ...
Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!
Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...