Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Opis przygotowania

Pestki dyni, płatki migdałów, czosnek i sól zmiksować w robocie. Dorzucić liście pokrzywy, natkę pietruszki i rukolę. Wlać sok z cytryny i oliwę. Zmiksować na gładki sos.

Przełożyć do słoiczka, na wierzch wlać oliwę i zakręcić.

Podawać z makaronem lub jako dodatek do pieczywa.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 487
Ewa gotuje - odc. nr 487

Oryginalne włoskie pesto powstaje na bazie orzeszków piniowych oraz bazylii,...

 

Podobne przepisy

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Zupa krem z warzyw i pieczarek

Pieczarkowa na włoszczyźnie...

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Zupa z jarmużu

Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...

Wróć do listy przepisów