Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sos jogurtowy i masło z czosnkiem niedźwiedzim

Opis przygotowania

Masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Gdy zbieleje i stanie się puszyste dodać posiekany czosnek niedźwiedzi. Posolić i wymieszać.

Czosnek drobno posiekać i przełożyć do moździerza. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać musztardę i sok z cytryny. Rozetrzeć. Dodać jogurt i dobrze wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 481
Ewa gotuje - odc. nr 481

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...

 

Podobne przepisy

Chleb z garnka na maślance

Nie ma to jak domowe pieczywo!

Racuchy

Dzieciaki uwielbiają te placuszki!

Fasola z suszonymi śliwkami

Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień prze ...

Tortilla z warzywami

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wybić jajko, dodać sól i proszek do piecze ...

Wróć do listy przepisów