Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do przestudzenia.
Serek przełożyć do miski. Wlać żelatynę i wymieszać. Truskawki pokroić na kawałki.
Do pucharków nałożyć trochę serka, pokruszyć nieco biszkoptów, nałożyć truskawki a na truskawki serek. Wstawić do lodówki, by deser stężał.
Udekorować całymi biszkoptami, truskawkami i miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Święta, święta i po świętach… Pora zrzucić „boczki”,...
Obowiązkowa na wielkanocnym stole!
Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, wymieszać, zrobić ...
Migdały (w skórce) posiekać nożem na mniejsze kawałki. Na stolnicę przesiać mąkę z pr ...
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...