Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jajka po szkocku

Opis przygotowania

Mięso przyprawić drobno posiekanym rozmarynem, papryką, gałką muszkatołową i bardzo drobno pokrojonymi filecikami z sardeli (anchois). Wybić jajko. Wsypać mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić.

Masę podzielić na 6 części. Mięsem obtoczyć jajka ugotowane na twardo. Oprószyć bułką tartą i usmażyć w głębokim tłuszczu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 477
Ewa gotuje - odc. nr 477

Wielka Sobota, więc potrawy będą świąteczne! Zresztą nie tylko potrawy,...

 

Podobne przepisy

Kurczak faszerowany wątróbką

Wątróbkę umyć i oczyścić, następnie drobno posiekać...

Indyk jak burger z batatem

Pieczony filet w bułce, czyli domowy, zdrowy fast food;-)

Makaron z sosem pomidorowym

Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek...

Sznycle z dorsza

Mielony, tyle tylko, że z ryby.

Wróć do listy przepisów