/ Przepisy / Puszysty sernik z budyniem

Opis przygotowania

Spód foremki wyścielić papierem do pieczenia, boki natłuścić. Na dnie ułożyć herbatniki (na końcu trzeba będzie dociąć).

Ser zmiksować z żółtkami, proszkiem do pieczenia, miąższem z laski wanilii, budyniem, olejem i mlekiem.

Białka ubić z solą. Utrwalić cukrem i połączyć z masą serową (można to zrobić robotem, ale na najniższych obrotach). Przelać na spód z herbatników.

Wstawić na 80 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.

Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.

Podawać z sosem wiśniowym (mrożone owoce wystarczy zagotować i zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej). Na talerzyku udekorować melisą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 449
Ewa gotuje - odc. nr 449

Tydzień po Wielkanocy Ewa zaprezentuje przepisy kuchni resztkowej. Na pierwsze...

 

Podobne przepisy

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Galaretki w jogurcie

Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...

Ciasto z budyniem marchewkowym

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Pod koniec utrwalić cuk ...

Placek gaździny

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...

Wróć do listy przepisów