Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i dobrze zmiksować. Gdy jaja zbieleją i podwoją objętość dorzucić mascarpone. Utrzeć. Dodać mąkę przesianą z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ponownie zmiksować. Wlać olej i wymieszać robotem. Dodać skórkę otartą z cytryn i sok z cytryny. Utrzeć i przełożyć do foremki na babę (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, średnica 26 cm). Wierzch wyrównać.
Wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.
Po wystudzeniu udekorować lukrem, owocami i miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Koszyczek z pisankami, chrzanem, chlebem i wędzonką może świadczyć tylko...
Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Pod koniec utrwalić cuk ...
Na pierwszy rzut oka wygląda jak salami...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny i skórkę cytrynową. ...