Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cytrynowa babka z mascarpone

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i dobrze zmiksować. Gdy jaja zbielej± i podwoj± objęto¶ć dorzucić mascarpone. Utrzeć. Dodać m±kę przesian± z m±k± ziemniaczan± i proszkiem do pieczenia. Ponownie zmiksować. Wlać olej i wymieszać robotem. Dodać skórkę otart± z cytryn i sok z cytryny. Utrzeć i przełożyć do foremki na babę (wysmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±, ¶rednica 26 cm). Wierzch wyrównać.

Wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.

Po wystudzeniu udekorować lukrem, owocami i mięt±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 448
Ewa gotuje - odc. nr 448

Koszyczek z pisankami, chrzanem, chlebem i wędzonk± może ¶wiadczyć tylko...

 

Podobne przepisy

Tarta z gruszkami

M±kę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...

Makowiec

Razy dwa!

Miodownik

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gor±c± wod± na sztywny krem. D ...

Karnawałowe rurki z kremem

M±kę poł±czyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać ¶mietanę i zaro ...

Wróć do listy przepisów