Filet z piersi kurczaka przekroić wzdłuż na pół, przyprawić solą i pieprzem – z każdej strony. Następnie usmażyć na oleju i odstawić do wystudzenia.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić i przełożyć do miski. Gdy wystygnie dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki (zielone trzeba obrać). Dosypać kukurydzę i starty ser żółty.
Mięso pokroić w paski. Połowę dodać do sałatki.
Zrobić sos. Do jogurtu dodać majonez i musztardę. Przecisnąć czosnek, zakwasić sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem i wymieszać. Przelać do miski z sałatką. Dorzucić posiekaną pietruszkę i ponownie wymieszać.
Przełożyć na półmisek. Na wierzchu ułożyć resztę pokrojonego mięsa. Udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wolicie sernik czy makowiec? A może lubicie tak jedno, jak i drugie? W...
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...
Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...
Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...
Zaledwie z 3 składników!