Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto kokosowe

Opis przygotowania

Miękkie masło przełożyć do miski i utrzeć. Porcjami wsypać cukier, zmiksować. Po jednym wybić jajka, wymieszać mikserem. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksować.

Wlać mleko. Utrzeć. Wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać na wolnych obrotach. Przełożyć do keksówki (natłuszczonej masłem klarowanym i wysypanej bułką tartą).

Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.

Wystudzić. Pokryć czekoladą (tabliczkę wystarczy roztopić z masłem w gorącej kąpieli wodnej). Posypać prażonymi wiórkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 436
Ewa gotuje - odc. nr 436

Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą...

 

Podobne przepisy

Chmurka brzoskwiniowa

Lekki deser na wiosenne dni...

Chałka z szafirom

Plecione ciasto drożdżowe z szafranem;-)

Sernik z żurawiną

Nie zawsze muszą być rodzynki...

Tort jubileuszowy

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Uperfumować cukrem waniliowym...

Wróć do listy przepisów