Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto kokosowe

Opis przygotowania

Miękkie masło przełożyć do miski i utrzeć. Porcjami wsypać cukier, zmiksować. Po jednym wybić jajka, wymieszać mikserem. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksować.

Wlać mleko. Utrzeć. Wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać na wolnych obrotach. Przełożyć do keksówki (natłuszczonej masłem klarowanym i wysypanej bułką tartą).

Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.

Wystudzić. Pokryć czekoladą (tabliczkę wystarczy roztopić z masłem w gorącej kąpieli wodnej). Posypać prażonymi wiórkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 436
Ewa gotuje - odc. nr 436

Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą...

 

Podobne przepisy

Grzybki

Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...

Babka meksykańska

Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...

Fondue czekoladowe

Z owocami!

Baba wielkanocna

Na Wielkanoc obowiązkowa!

Wróć do listy przepisów