Miękkie masło przełożyć do miski i utrzeć. Porcjami wsypać cukier, zmiksować. Po jednym wybić jajka, wymieszać mikserem. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksować.
Wlać mleko. Utrzeć. Wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać na wolnych obrotach. Przełożyć do keksówki (natłuszczonej masłem klarowanym i wysypanej bułką tartą).
Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.
Wystudzić. Pokryć czekoladą (tabliczkę wystarczy roztopić z masłem w gorącej kąpieli wodnej). Posypać prażonymi wiórkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą...
A zamiast bitej śmietany jogurt naturalny!
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec dodać cukier. Do ...
Jajka zmiksować z cukrem. Umieścić w kąpieli wodnej i miksować jeszcze przez 3-4 minu ...
Masło rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisnąć (np. o ...