Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jabłka w syropie

Opis przygotowania

Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syrop, dodać goździki i cynamon.

Do wrzącego syropu włożyć jabłka i gotować na wolnym ogniu – mają być szkliste, lecz nie wolno ich rozgotować. Wyjąć na talerz, przestudzić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 206
Ewa gotuje - odc. nr 206

Przed Bożym Narodzeniem w programie nie może zabraknąć świątecznej atmosfery!...

 

Podobne przepisy

Ciasto migdałowe

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Serca w galaretce

Mleko i śmietankę wlać do garnka. Dodać miąższ z laski wanilii...

Mus czekoladowy z chili

W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...

Torcik z truskawkami i galaretką

Otulony palisadą z biszkoptów;-)

Wróć do listy przepisów