Masło zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i jajkiem. Połączyć z mąką wymieszaną z płatkami i proszkiem do pieczenia. Dodać żurawinę, orzechy i skórkę pomarańczową. Wyrobić ciasto, ewentualnie schłodzić w zamrażalniku (10 minut).
Z ciasta zrobić kulki wielkości orzecha włoskiego, położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę przycisnąć lekko dłonią lub widelcem. Piec przez 15-20 minut w temp. 150 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon na szparagi w pełni, więc Ewa przygotuje krem z zielonych oraz szparagi...
3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodając stop ...
Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i ...
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...
Na herbatnikach bezglutenowych;-)