Masło zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i jajkiem. Połączyć z mąką wymieszaną z płatkami i proszkiem do pieczenia. Dodać żurawinę, orzechy i skórkę pomarańczową. Wyrobić ciasto, ewentualnie schłodzić w zamrażalniku (10 minut).
Z ciasta zrobić kulki wielkości orzecha włoskiego, położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę przycisnąć lekko dłonią lub widelcem. Piec przez 15-20 minut w temp. 150 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon na szparagi w pełni, więc Ewa przygotuje krem z zielonych oraz szparagi...
Przygotować kruche ciasto – składniki powinny być schłodzone. Na stolnicę wysypać ...
Ciekawy pomysł na jabłecznik;-)
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywno. Utrwalić cukrem - miks ...
Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Pod koniec utrwalić cuk ...