Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Spaghetti z sosem buraczanym

Opis przygotowania

Buraki ugotować. Wystudzić, obrać i przełożyć do miksera. Dorzucić czosnek i namoczone orzechy. Dolać oliwę, posolić i zmiksować.

Zakwasić sokiem z limonki. Zetrzeć ser i ponownie zmiksować.

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić. Wyłożyć na głębokie talerze. Skropić oliwą. Na środek dać buraczane pesto. Udekorować natką pietruszki i wiórkami sera.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 436
Ewa gotuje - odc. nr 436

Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą...

 

Podobne przepisy

Krem z porów

Trochę inna jarzynowa;-)

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Wróć do listy przepisów