/ Przepisy / Pesto z natki marchewki

Opis przygotowania

Z natki oderwać listki (łodyżki są zbyt twarde).

Czosnek i orzechy wrzucić do robota, posolić i zmiksować.

Dorzucić listki z natki, wlać oliwę lub olej i ponownie zmiksować. Przełożyć do słoiczka, wlac trochę oliwy, zamknąć i wstawić do lodówki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 433
Ewa gotuje - odc. nr 433

Nic tak nie cieszy, jak warzywa z własnej uprawy. Zwłaszcza, gdy mogą wylądować...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Surówka z pora

Z jabłkiem i marchewką...

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Wróć do listy przepisów