Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Deser orzechowy na mleku sojowym

Opis przygotowania

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Odstawić.

Orzechy wsypać do garnka. Zalać mlekiem sojowym. Dodać miąższ z laski wanilii. Posłodzić erytrolem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i zagotować.

Wlać żelatynę. Jeszcze raz dobrze wymieszać i przelać do foremek. Wystudzić.

Wyjąc z foremek. Podawać z musem z mango, owocami sezonowymi i pokruszonymi ciasteczkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 428
Ewa gotuje - odc. nr 428

Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...

 

Podobne przepisy

Twaróg wędzony

Domowym sposobem;-)

Biała kiełbasa z piekarnika

Z cebulą i jabłkami;-)

Koktajl truskawkowy

Owoce przełożyć do miksera, dolać maślankę i jogurt...

Zakwas chlebowy

Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyjąć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...

Wróć do listy przepisów