Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gałuszki

Opis przygotowania

Do przesianej mąki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić.

Łyżką formować kluseczki i wrzucać na wrzątek.

Można ułatwić sobie pracę używając specjalnego urządzenia do gałuszek (wygląda jak cedzak z dość dużymi otworami).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 5
Ewa gotuje - odc. nr 5

Tym razem Ewa Wachowicz przyrządzi cielęcinę w kurkach. Zobaczymy też węgierskie...

 

Podobne przepisy

Domowy chrzan

Świeżo tarty, na occie jabłkowym!

Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...

Sos rumiany

Innymi słowy: demi glace...

Jajka po marokańsku

Afrykańska odpowiedź na bliskowschodnią szakszukę;-)

Wróć do listy przepisów