Jajka wybić do miski. Posłodzić ksylitolem i zmiksować. Wsypać m±kę jaglan± i proszek do pieczenia. Wlać olej i wymieszać mikserem. Uperfumować skórk± z limonki. Dodać sok. Dorzucić rozmrożony, odci¶nięty i pokrojony szpinak. Zmiksować.
Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart± bezglutenow±.
Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy się upiekło.
Podawać z masłem i domow± konfitur± z wi¶ni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa przygotuje bardzo proste, wegetariańskie potrawy z łatwo...
Robiony na smalcu przysmak z Majorki!
Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...
Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...
Ciasto francuskie rozwin±ć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielko¶ci. Ułożyć w tr ...