
Jajka wybić do miski. Posłodzić ksylitolem i zmiksować. Wsypać mąkę jaglaną i proszek do pieczenia. Wlać olej i wymieszać mikserem. Uperfumować skórką z limonki. Dodać sok. Dorzucić rozmrożony, odciśnięty i pokrojony szpinak. Zmiksować.
Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą bezglutenową.
Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy się upiekło.
Podawać z masłem i domową konfiturą z wiśni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa przygotuje bardzo proste, wegetariańskie potrawy z łatwo...
Udekorowana borówkami!
Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować miąższem z laski wanilii...
Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...
Kurczaka włożyć do zamykanego plastikowego worka. W miseczce wymieszać sok z limonki, ...