Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placuszki z kiszonej kaszy gryczanej

Opis przygotowania

Kaszę odsączyć z zalewy. Połowę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać drugą część kaszy. Wybić jajka. Dorzucić natkę pietruszki. Wsypać bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. Dłonie zwilżyć wodą i uformować placki. Usmażyć na rozgrzanym maśle. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 407
Ewa gotuje - odc. nr 407

Jesienią polskie ziemniaki są najsmaczniejsze, więc nie może ich zabraknąć...

 

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa z mascarpone

Najlepsza jest z młodych warzyw!

Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Papryka z kaszą jaglaną

Solidnie nadziana!

Wróć do listy przepisów