Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowy ocet jabłkowy

Opis przygotowania

Jabłka dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić na ćwiartki i ułożyć w słoiku. Jeśli mamy obierki z innych jabłek, można je dorzucić. Zalać posłodzoną, przegotowaną i wystudzoną wodą. Docisnąć talerzykiem i kamyczkiem, przykryć gazą, przymocować gumką lub sznurkiem i odstawić na co najmniej miesiąc.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 400
Ewa gotuje - odc. nr 400

To już czterechsetny, jubileuszowy odcinek „Ewa gotuje“! A...

 

Podobne przepisy

Pietruszka kiszona

Razem z natką!

Chleb z garnka na maślance

Nie ma to jak domowe pieczywo!

Śledzie w śmietanie

Śledzie moczyć przez kilka godzin w wodzie, obrać ze skóry, zalać mlekiem i odstawić ...

Domowy chrzan

Świeżo tarty, na occie jabłkowym!

Wróć do listy przepisów