
Pierś indyka pokroić w paski. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać sok wyciśnięty z 2 pomarańczy i oliwę. Zamknąć i na co najmniej godzinę schować do lodówki.
Przygotować sos. Z pomarańczy wyciąć filety, z resztek wycisnąć sok. W garnku roztopić masło, dodać owoce wraz z sokiem. Przyprawić świeżo otartą gałką muszkatołową. Zagotować. Wlać mleczko i zredukować.
Zamarynowane mięso nadziać na namoczone patyczki do szaszłyków i upiec na grillu. W trakcie pieczenia smarować marynatą. Podawać z sosem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz ciepłej, chętnie sięgamy po receptury na zupy podawane...
Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Majeranek ...
Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...
Owoc morza i kartofle... Połączenie znakomite!
Skórę na gęsich piersiach naciąć na krzyż, mięso natrzeć z obu stron solą, pieprzem, ...