Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placuszki z banana

Opis przygotowania

Jaja wybić do miski i roztrzepać. Dorzucić obrane banany. Rozgnieść widelcem. Przyprawić cynamonem. Wsypać kakao i wymieszać.

Na odrobinie masła usmażyć małe placuszki. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Podawać z truskawkami z miętą i syropem klonowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 385
Ewa gotuje - odc. nr 385

Chętnie jemy poza domem, a dobre lokale coraz częściej powstają na przedmieściach,...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka wyśmienite

Cukierniczy symbol Krakowa!

Dżem z cukinii

Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...

Ciastka francuskie z kremem budyniowym

Ciasto lekko rozwałkować, podsypując uprzednio mąką...

Bułeczki cynamonowe

Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...

Wróć do listy przepisów