Dynię upiec. Z pomarańczy zetrzeć skórkę. Dodać masło i roztopić. Z owocu wycisn±ć sok. Dolać mleko, wrzucić upieczon± i wystudzon± dynię. Zmiksować na gładk± masę.
Jajka wybić do miski. Posolić. Posłodzić i zmiksować. Wsypać budyń i proszek do pieczenia, dodać połowę m±ki, masy dyniowej i masła. Wymieszać robotem. Dodać resztę maki, masy i masła. Zmiksować na wolnych obrotach.
Nałożyć do papilotek, do każdej dać powidła (łyżka ciasta, ½ łyżeczki powideł i znowu łyżka ciasta).
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesień to cudna pora roku – cudna, bo pełna niesamowitych kolorów,...
Galaretki rozpu¶cić w 1 1/2 szklanki gor±cej wody, lekko przestudzić ...
Orzechy wymieszać z m±k± i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem, dodać suche s ...
Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wod±, postawić na ogniu, aż się r ...
Przygotować ciasto ma¶lane. M±kę przesiać na stolnicę...