Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na maśle klarowanym. Dorzucić posiekaną w piórka cebulę. Pokroić i dodać papryki oraz cukinie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić i dodać do potrawy. Wlać przecier pomidorowy. Dorzucić posiekaną papryczkę chili, przyprawić roztartym w dłoniach estragonem, słodką papryką i solą. Wymieszać, przykryć i dusić przez kilka minut. Na talerzu udekorować bazylią.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesień to cudna pora roku – cudna, bo pełna niesamowitych kolorów,...
Cebulę pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć na ...
Sznycelki z kartofla;-)
Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...
Polędwiczkę umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na trzy części, nie docinając jednak do końca...