Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bezy jak sadzone

Opis przygotowania

Białka ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem, dodając go stopniowo i cały czas miksując. Wsypać mąkę, wlać ocet. Wymieszać.

Pianę nałożyć łyżką na blachę wyścieloną papierem do pieczenia – w ten sposób, by każda porcja przypominała ścięte białko jajka sadzonego. Piec przez 20-25 minut w temp. 120 st. C. Po tym czasie suszyć przez 2 godz. w temp. 100 st. C.

Przygotować krem. Do miski wybić jajka. Wsypać cukier i ubić w kąpieli wodnej (może to potrwać nawet ½ godziny). Dodać skórkę i sok z cytryn. Wymieszać. Wrzucić zimne masło i mieszać, aż połączy się z masą. Odstawić do wystudzenia.

Krem nałożyć do wszystkich bez. Na kremie umieścić połówki brzoskwiń z syropu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 359
Ewa gotuje - odc. nr 359

Ewa nie wyobraża sobie świąt Wielkiej Nocy bez białej kiełbasy oraz jajek....

 

Podobne przepisy

Rolada waflowa z bakaliami

Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskow ...

Deser w stylu tiramisu

Z ciastem kataifi;-)

Sernik na spodzie z ciasta kataifi

Deser w stylu fusion;-)

Wróć do listy przepisów