
Jabłka umyć, odciąć górną część z ogonkiem, środki wydrążyć. Żurawinę namoczyć w cydrze. Orzechy uprażyć, pozbawić skórki, posiekać.
Ser rozdrobnić widelcem. Wybić jajko, wlać śmietanę. Dorzucić orzechy i odsączoną żurawinę. Dokładnie wymieszać i nałożyć do wydrążonych jabłek. Przykryć odciętymi „kapeluszami“. Ułożyć na wyścielonej papierem blasze piekarnikowej i piec przez 20 minut w temp. 160 st. C.
Podawać z sosem. Jogurt posłodzić cukrem waniliowym. Przyprawić cynamonem. Wymieszać z cydrem, w którym moczyła się żurawina.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Koniec lata to również zakończenie sezonu grillowego. W czasie ostatniej...
Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. ...
Babka po włosku...
Mleko i śmietanę połączyć, zagotować na małym ogniu. Czekoladę rozpuścić (najlepiej w ...
Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...