
Li¶cie jarmużu umyć, osuszyć i ods±czyć z nadmiaru wody. Przełożyć do robota, wlać olej oraz sok z cytryny i zblendować.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier. Posolić i dobrze zmiksować. Gdy jaja zbielej±, wsypać m±kę i proszek do pieczenia. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Dodać jarmuż i wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.
Ciasto przełożyć do foremek na babeczki (do 2/3 wysoko¶ci).
Piec przez 25 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować lukrem (cukier utrzeć z sokiem z cytryny, zabarwić kurkum±).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia grillować i imprezować na ¶wieżym powietrzu. Z tego powodu...
Przebój polskiej plaży;-)
Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełk±, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...
Przygotować biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać. M±kę ostrożnie p ...
Dla wegan - na ruszcie;-)