Mięso przykryć folią spożywczą i mocno rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny.
Na każdym kawałku cielęciny ułożyć plaster szynki oraz sera żółtego. Złożyć na pół, w razie potrzeby odciąć wystającą wędlinę i ser.
Kotlety zanurzyć w roztrzepanym jajku, opanierować w bułce tartej. Usmażyć z obu stron – na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu. Odsączyć na ręcznikach papierowych.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprosi widzów na kulinarną podróż do jednego...
Idealna na śniadanie!
Brazylijska miska pełna jagód!
Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam...
Aromatyczne, czekoladowe, z bakaliami...