Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kawior po żydowsku

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać łyżkę smalcu. Wrzucić i usmażyć posiekane cebule. Gdy zaczną się złocić, przełożyć do miski.

Na tej samej patelni mocno rozgrzać drugą łyżkę smalcu i usmażyć umyte, oczyszczone wątróbki. Przełożyć na deskę, odstawić na chwilę, po czym drobno pokroić.

Do cebuli dodać posiekane jajka oraz wątróbkę. Przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Dobrze wymieszać. Miskę przykryć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Z kawioru ulepić kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Podawać z macą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 311
Ewa gotuje - odc. nr 311

Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...

 

Podobne przepisy

Wędzone ryby

Pstrąg i halibut!

Jaja sadzone na śmietanie

Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...

Bukiet warzyw

Marchewki pokroić na niewielkie kawałki, kalarepę w plastry. Z kalafiora i brokułu od ...

Tapenada z czarnych oliwek

Oliwki zmiksować lub bardzo drobno posiekać. Dodać drobno pokrojoną ostrą papryczkę, ...

Wróć do listy przepisów