Na patelni rozgrzać łyżkę smalcu. Wrzucić i usmażyć posiekane cebule. Gdy zaczną się złocić, przełożyć do miski.
Na tej samej patelni mocno rozgrzać drugą łyżkę smalcu i usmażyć umyte, oczyszczone wątróbki. Przełożyć na deskę, odstawić na chwilę, po czym drobno pokroić.
Do cebuli dodać posiekane jajka oraz wątróbkę. Przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Dobrze wymieszać. Miskę przykryć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Z kawioru ulepić kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Podawać z macą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...
Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...
Ser kozi pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Dodać oliwki odsączone z zalewy i or ...
Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...