Jajka wybić do miski. Zmiksować z cukrem i cukrem trzcinowym. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Wsypać mąkę i mąkę kokosową. Wlać wodę i olej. Dobrze wymieszać mikserem.
Przełożyć do prostokątnej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ciasto wyrównać, a na wierzchu ułożyć jeżyny i borówki.
Piec przez ok. 1 godzinę w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. W razie potrzeby zostawić jeszcze w piecu na 5-10 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na początku jesieni szlaki są pełne turystów, a w lasach jest mnóstwo grzybów....
Słodzone bananem! Podane z sałatką owocową;-)
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...
Jajka wymieszać z wodą, dodać cukier, zmiksować na wysokich obrotach. Pod koniec doda ...
Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syr ...