/ Przepisy / Ucierane z owocami leśnymi

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Zmiksować z cukrem i cukrem trzcinowym. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Wsypać mąkę i mąkę kokosową. Wlać wodę i olej. Dobrze wymieszać mikserem.

Przełożyć do prostokątnej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ciasto wyrównać, a na wierzchu ułożyć jeżyny i borówki.

Piec przez ok. 1 godzinę w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. W razie potrzeby zostawić jeszcze w piecu na 5-10 minut.

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 310
Ewa gotuje - odc. nr 310

Na początku jesieni szlaki są pełne turystów, a w lasach jest mnóstwo grzybów....

 

Podobne przepisy

Rolada waflowa z bakaliami

Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskow ...

Ciasto z gruszkami

  Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyciąć spody, by prost ...

Ciasteczka z marchewki

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać mąkę z pros ...

Babka cud

Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego mas ...

Wróć do listy przepisów