Jajka wybić do miski. Zmiksować z cukrem i cukrem trzcinowym. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Wsypać mąkę i mąkę kokosową. Wlać wodę i olej. Dobrze wymieszać mikserem.
Przełożyć do prostokątnej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ciasto wyrównać, a na wierzchu ułożyć jeżyny i borówki.
Piec przez ok. 1 godzinę w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. W razie potrzeby zostawić jeszcze w piecu na 5-10 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na początku jesieni szlaki są pełne turystów, a w lasach jest mnóstwo grzybów....
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać oliwę. Bi ...
Banany ułożyć na ruszcie, opiec z obu stron (skórka powinna sczernieć). Zdjąć z ruszt ...
Najlepsze jest z węgierkami;-)
Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukr ...