Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Lodowa z melonem

Opis przygotowania

Sałatę umyć i poszarpać do miski. Wymieszać. Dodać marchewkę pokrojoną w zapałkę oraz pokrojonego na kawałki melona. Wkruszyć ser pleśniowy. Posypać prażonymi ziarnami słonecznika.

W zamykanym pojemniku wymieszać musztardę, sól, ocet i oliwę. Przelać na sałatę tuż przed podaniem i delikatnie wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 307
Ewa gotuje - odc. nr 307

Skończyły się wakacje, dzieciaki wracają do szkoły, a ja zapraszam na premierowe...

 

Podobne przepisy

Fasolowa z białą kiełbasą

Na "Pięknym Jasiu";-)

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Surówka z pora

Z jabłkiem i marchewką...

Wróć do listy przepisów