/ Przepisy / Naleśniki gryczane

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Posolić i posłodzić. Wsypać mąkę gryczaną oraz migdałową. Przyprawić cynamonem, wlać szklankę wody i zmiksować. Gdy ciasto zrobi się gładkie, wlać drugą szklankę wody. Ponownie zmiksować i wstawić do lodówki na ½ godziny.

Na mocno rozgrzaną patelnię wlać nieco oleju. Usmażyć naleśniki.

Posmarować powidłami lub dżemem. Złożyć na ćwiartki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 295
Ewa gotuje - odc. nr 295

W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...

 

Podobne przepisy

Kompozycje owocowe

Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...

Piwoszki

Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię ...

Brownie bezglutenowe

Czekoladowe, bezglutenowe;-) Kakao, banan i awokado...

Ciasteczka słoneczka

Mąkę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...

Wróć do listy przepisów