Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto pełne śliwek

Opis przygotowania

Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (średnica 26 cm). Posypać wiórkami kokosowymi. Na kokosie ułożyć połówki śliwek.

Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st. C.

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 3
Ewa gotuje - odc. nr 3

W tym wydaniu swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz zmierzy...

 

Podobne przepisy

Sernik z ziemniakami

Ser i kartofle - niezwykłe połączenie;-)

Ziemniaczki z... fasoli

A tak naprawdę z czekolady i fasoli...

Drożdżówki z budyniem i śliwkami

Co ciekawe: śliwki są... suszone!

Krem brulee

Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać miąższ, wszystko wrzucić do śmietany. Zagot ...

Wróć do listy przepisów