Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cienkim strumieniem olej.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i powoli dodać do ciasta. Na samym końcu wsypać cukier waniliowy. Przelać do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Do 3 białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, utrwalić 1/2 szklanki cukru. Wymieszać z wiórkami kokosowymi i wylać na ciasto.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180 st. C.
Dekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dziś Ewa Wachowicz zabierze nas w świat kuchni meksykańskiej. Jako danie...
Biało-czerwone, a więc zarówno dla druhów z OSP i PSP, jak i na święta państwowe...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Klasyk z Francji;-)
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. Mąkę ...