/ Przepisy / Krem z gruszki i pietruszki

Opis przygotowania

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku, na mocno rozgrzanym maśle. Dodać pokrojoną cebulę, wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Następnie zalać winem. Dorzucić obraną i pokrojoną gruszkę. Gdy alkohol odparuje, wlać bulion, przykryć i ugotować do miękkości.

Dodać ser pleśniowy. Zmiksować. Przyprawić solą. Wycisnąć sok z cytryny.

Na talerzu udekorować prażonymi orzechami włoskimi (można je lekko przesiekać) oraz natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 289
Ewa gotuje - odc. nr 289

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zaskakującą w smaku zupę-krem z gruszki...

 

Podobne przepisy

Ziemniaki z patelni

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...

Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami

Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!

Marchewka z groszkiem

Smak dzieciństwa i hit... szkolnych stołówek!

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Wróć do listy przepisów