/ Przepisy / Jaja sadzone

Opis przygotowania

Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażyć.

Foremki z papryki robimy wycinając „pierścienie“ i usuwając gniazda nasienne. Z kolei w pieczywie tostowym wycinamy otwory – metalowym pierścieniem lub foremką do ciasteczek, np. w kształcie serca (przed wybiciem jaj pieczywo warto lekko zrumienić z jednej strony i przełożyć na drugą). Natomiast parówkę trzeba przekroić wzdłuż na pół, nie docinając do końca, wywinąć na drugą stronę (tak, by powstało serce) i spiąć wykałaczką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 224
Ewa gotuje - odc. nr 224

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śniadaniowy. Zacznie od przygotowania...

 

Podobne przepisy

Mieszanka przypraw

Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do słoika, schować do lodówki. ...

Domowy chleb

Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...

Domowa mieszanka przypraw

Receptura autorska;-)

Wróć do listy przepisów